Potrebujete (4 osebe)

  • 1,5 kg rebrc
  • 2 stroka česna
  • 5 jušnih žlic oljčnega olja
  • 3 jušne žlice sojine omake
  • 3 jušne žlice medu
  • sok 1 limone
  • sol
  • kajenski poper
  • 12 krompirjev

Priprava

  1. Rebrca operemo in otremo. Narežemo jih na porcije in položimo na plitek pekač.
  2. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Zmešamo ga z oljem, s sojino omako, z medom, limonovim sokom, soljo in poprom ter naredimo marinado. Z njo prelijemo rebrca in pustimo počivati najmanj 3 ure.
  3. Rebrca vzamemo iz marinade in jih odcedimo. Na obeh straneh jih pečemo okoli 20 minut. Večkrat jih obrnemo in namažemo z marinado. Poleg postrežemo pečen krompir. 

 

Rebrca z medom