Bliža se zimski letni čas s seboj prinaša številne neprijetne prehlade. Pred njimi se lahko preventivno zaščitimo z domačimi pripravki – eden takih je tudi ingverjev med z cimetom. Vse sestavine skupaj izpadejo fantastično.

  • Ingverjevo korenino olupimo. Lahko si pomagamo z lupilnikom za krompir.
  • Korenino lahko naribamo z ribežnom ali pa si delo olajšamo in korenino na manjše koščke spravimo z blenderjem.
  • V kozarec vlijemo med, primešamo ingver, cimet v prahu ter dobro premešamo.
  • Zapremo in hranimo v hladilniku.

Pripravek lahko zaužijemo “po žlički” npr. vsako jutro ali pa z njim sladkamo okus čaja. Pazljivi moramo biti le pri tem, da medu ne dodajamo v vroč čaj, saj drugače izgubi svoje zdravilne lastnosti. Dodajamo ga, ko je čaj ohlajen na približno 40 ºC.

Med z cimetom in ingverjem